Comparteix

Tradueïx

9 de jul. 2014

Què ocorre a Catalunya realment?

Suposo que els catalans esteu acostumats a que facin tòpics de vosaltres i a la publicitat negativa que us han fet des de fa dècades. Aquest és un tema que m'interessa especialment, perquè sempre ha servit de denominador comú a tota Espanya per sembrar l'odi i la ràbia.

Max Camuñas, graduat en Turisme i apassionat d'internet, m'ha convidat a esciure al seu blog sobre aquest tema i jo no em puc resistir a una col·laboració. 

Imatge treta de www.maxcf.es/incorrectamentepolitico


Com a valenciana que fa tot just un any que viu a Barcelona, encara més amb el dia a dia he pogut veure quines mentides sobre Catalunya i els catalans estan gravades a foc a la pell. Tot això serveix per crear cortines de fum, per quan els polítics volen passar desapercebuts per altres qüestions.

Espero que passeu i que la meva aportació sigui valuosa com a mínim per algú.



Fins la propera neurosi, senyors i senyoretes!

8 comentaris:

  1. Fa tot just un any que et tenim aquí i ja te'm adoctrinat per pensar com nosaltres, ben bé que som uns rentadors de cervells professionals :P

    ResponElimina
  2. T'he llegit i m'ha agradat molt la teva exposició. Naturalment, te l'agraeixo, no dius res que la gent que vivim aquí no sapiguem, però estaria molt bé que el missatge arribés on ha d'arribar. I com que d'aquest tema ja en parlem prou i sense parar, deixa'm incidir en una altra cosa. M'alegra que hagis trobat una bona feina, que hagis estat escollida entre tants altres i et tractin bé. Això ja no és un tema de procedència, tot i que m'ensumo que ser català no és gaire bon currículum a alguns llocs d'España, sinó d'estar preparat i que de trobar bona gent. Enhorabona per la preparació, i també per haver tingut la sort de caure en un bon lloc.

    ResponElimina
  3. En un any t'hauràs adonat de que la unitat de la llengua és una realitat indiscutible, a Barcelona es parla la mateixa llengua que a València, el castellà.

    La teua aportació... de categoria!

    ResponElimina
  4. i por molts anys puguis continuar a Catalunya amb tots nosaltres i si és possible celebrar la independència plegats. Tant sols demanem una cosa, un futur digne per els nostres amb una gestió admirable dels qui fan aquesta feina o diuen fer-la.
    Felicitats per l'escrit.

    ResponElimina
  5. M'ha agradat molt, com sempre parles clar i precís. Enhorabona!

    ResponElimina
  6. Paraules clares, gràcies per la teva aportació explicativa sobre la realitat catalana.

    ResponElimina
  7. Treballe amb una empresa alacantina amb delegació a Barcelona. Tenim ara mateix cinc valencians portant la cosa. I crec que pensen com tu.

    ResponElimina
  8. Moltíssimes gràcies a tots per les vostres paraules!

    ResponElimina