Comparteix

Tradueïx

17 de febr. 2014

La dona retrògrada

No sé quin és el problema de la majoria de dones del Partido Popular (fundat per Fraga, ex-ministre franquista). És cert que entenc qualsevol opinió però sempre i quan estigui basada en els Drets Humans i això per mi no admet discussió. Partint d'aquesta premissa, per mi moltes persones podrien tancar la boca eternament i sento si no us agrada.

Aquestes últimes setmanes hem vist les femelles del partit polític citat aplaudint un HOME que ha modificat la llei de l'avortament fins ser més restrictiva que la llei del Vaticà, perquè evidentment a ell no li afecta res del que ha imposat (no té úter, no?). La imatge de les polítiques del PP aplaudint la reforma em remou l'estómac perquè no entenc com algú pot ser tan intransigent per aplaudir una cosa així.

Però no ens desviem del tema:

Imatge treta de www.twitter.com/BegoBerry

Andrea Hermida, de Novas Xeneracións PP de Vigo, va manifestar aquesta opinió ja fa un any però Twitter l'ha treta a la llum de nou. Ja sabem que molts d'aquest partit la ciència se la passen pel folre, però em sembla que no cal ser enginyer aeronàutic per entendre que com que els homosexuals no s'estan morint, ni pateixen dolors psicològics ni físics, no pateixen cap malaltia, oi? 

Després de rescatar aquest exemple, llenço una pregunta a l'aire: què ocorre amb aquestes dones? Per què tant d'odi als col·lectius més vulnerables? Per què tant d'auto-odi també? 

A mi sempre m'han dit que si una cosa no m'agrada que no la faci, però no puc imposar els meus gustos a la resta. Encara menys elles tenen dret a imposar-nos la seva moral i el seus prejudicis. Em pregunto també què collons li importa a ningú si una dona no vol tenir un fill o si un homosexual és feliç sent com és sense cap complex.

Continuo sense entendre per què una dona aplaudeix polítiques que van orientades a limitar la capacitat de decisió de qualsevol col·lectiu en risc quan la dona ha estat tan vulnerable durant segles. Que no s'excusen amb que els importa la vida perquè fa una setmana la Guàrdia Civil va matar uns 15 immigrants que arribaven a Ceuta amb consentiment del Ministre d'Interior, Fernández Díaz.

Doncs no, no serà altra dona qui em jutgi a mi més que jo mateixa, o la meva mare.



Ens veiem prompte, neuròtics i neuròtiques.

11 comentaris:

  1. És difícil d'entendre com hi pot haver persones tan intransigents que es creguin amb dret d'imposar la seva voluntat a tota la resta només perquè aquests no són o pensen com ells. Respectar les llibertats bàsiques és el mínim que es pot demanar, però actualment governa un partit que les vulnera com vol, perquè resulta que tot el que hem guanyat amb el temps, poder expressar-nos lliurement i no amagar-nos, no els agrada gens i va en contra de les seves directrius. I com que tenen majoria absoluta, fan el que volen i opinions com les seves no estan mal vistes, al contrari. Un cas complicat és el de les dones que cites. A mi em sembla bé que aplaudeixin la llei si així la volen per a elles, el problema és que la volen imposar a tothom, i crec que som moltíssima gent que no hi estem d'acord. Com sempre, quan es vol imposar alguna cosa és quan sorgeixen els problemes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la teva sensata aportació, XeXu.

      Resumeixes de manera breu el que realment ens hem d'empassar; el més greu és que és una majoria absoluta ocasionada per gent que vota sense estar informada o perquè són massa incrèduls. Evidentment ara es queixen.

      Elimina
  2. Aquelles dones que aplaudien al ministre a totes se'ls hi ha passat l'arrós i la única cosa que volen és conservar el sou de fi de mes, perquè sense això no serveixen per res més. Jo estic content de tots aquests actes.....ells solets s'estant enterrant i autodestruint, amb sort els perdrem de vista

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tan de bo que tinguis raó i marxin (o marxem) prompte, Joan.

      Elimina
  3. Repeteixes constantment la paraula "dona", com si el sexe femení t'haguera de fer més tolerant, més intel·ligent.
    I, t'agrade o no, creure açò és sexista.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla que no has entès el missatge que volia transmetre. És evident que hi ha dones estúpides, a cabassades, però el missatge és per què una dona aplaudeix les restriccions de col·lectius vulnerables, quan les dones han estat tant de temps en risc (i encara ho estem en un sentit o altre).

      Em sembla que els dos anteriors no han tingut problemes amb el que volia dir, però la propera seré més clara.

      Elimina
    2. Sí que he entès el missatge. I podríem haver fet una entrada sobre El gitano retrògrad, o El gai retrògrad, o El discapacitat retrògrad... És una cosa molt humana, açò de marginar.
      Fins i tot pels que han estat atacats durant molt de temps.

      Elimina
    3. Has llegit el títol del blog? "Neurosi FEMENINA", és evident que parlo sobre dones, sobre experiències, incongruències i tòpics. D'això va el blog, orientat a la perspectiva femenina perquè és el que conec i la temàtica.

      Jo no discrimino ningú, i no és un bon pas jutjar algú que no coneixes més que per la lectura. El blog és meu. Escric sobre dones, oi? Doncs evidentment, parlaré de dones i això NO IMPLICA que m'oblidi d'altres col·lectius.

      Elimina
    4. Jo també parle de dones, d'experiències que he tingut amb dones, d'incongruències que vist (o viscut) i de tòpics (falsos o certs).
      El teu blog s'anomena "NEUROSI femenina", sí, ja ho sé.
      I no, no et jutge pas.
      ☺☺☺

      Elimina
  4. Com ja senyales només començar, no hem d'oblidar els orígens ideològics del PP , hereu directe de AP de Fraga. Aquesta gent representa el sector més reaccionari i retrògrad de la societat espanyola, amb la recent escissió anomenada VOX. Tot i haver passat gairebé 40 anys de la mort de Franco, està clar que un sector de la dreta d'aquest país continua vinculada, d'una manera o altre, a l'antic règim, amb tics autoritaris i plantejaments dignes del vell nacionalcatolicismo. Així, doncs, no és estrany trobar algunes dones amb aquests posicionaments que denuncies i que tant t'indignen, ja que són mentalitats arrelades a unes convencions i costums lligades a la idiosincràsia de les classes dominants. No oblidem que l'oposició inflexible que mostren contra l'homosexualitat o l'avortament és de caràcter moral, és a dir, d'un ordre religiós imposat per l'església catòlica, històricament al costat del poder establert, el qual mai ha pogut tolerar que la gent pugui decidir sobre la seva sexualitat o el número de fills que ha de tenir. La gent s'havia de casar (homes amb dones) i havien de tenir els fills que Déu volgués, perpetuant unes classes subjugades al poder i assegurant un nombre de mà d'obra barata. Aquest és l'origen de la ideologia de la dreta més rància. Tot i que ara això no té cap sentit, costarà molt canviar certes tendències.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per la teva gran aportació, Gregori!
      Com sempre, a banda del teu punt canalla, quan t'has de posar seriós t'hi poses, i desprens saviesa en les teves reflexions sense cap mena de dubte.

      Hem de suposar que aquesta ideologia condensa els prejudicis més infames independentment del que hagi patit el teu col·lectiu, sigui quin sigui.

      Abraçades!

      Elimina