Comparteix

Tradueïx

30 de des. 2013

Per on es passa el Govern la dignitat femenina?

Acabem l'any amb una nova llei d'avortament, tot i que de nova no té absolutament res. No en va, és encara més retrògrada que la de l'any 1985. Perdoneu-me, no és una llei sinó un delicte controlat. Sabeu que avortar de manera il·legal a partir d'ara estarà penat amb 6 anys més de presó que violar algú?

Impressionant.

Però aquesta no és l'única perla que ens deixa el Govern d'Espanya al 2013. L'altre dia, la meva amiga i periodista Alicia, em va donar una idea per escriure tot i que no són les millors notícies. A partir d'ara (i no s'ha informat pràcticament), les dones lesbianes o fadrines quedaran excloses de la sanitat per la reproducció assistida.

Ana Mato, Ministra de Sanitat, va dir que "la manca d'un home no és un problema mèdic".

A veure si ho he entès: una dona embarassada no pot avortar pràcticament de cap manera però una dona que no entri dins dels cànons catòlics no pot ser mare? És això? I de veres es creuen que creiem que els importa un rave la vida d'un no nascut i que les seves lleis no corresponen a prejudicis i moralitat barata? En el vídeo següent, breu i recomanable, es recullen els motius reals pels quals les lleis estan com estan.


És que ni Angela Merkel, d'Unió Demòcrata Cristiana d'Alemanya, s'ha posat a restringir la llei de l'avortament del seu país, permesa dins del primer trimestre de gestació.

Sembla que la situació econòmica i social no és prou dolenta i per això el Govern Central inverteix esforços en destruir qualsevol fet que faci sentir-se digne un humà, o una humana. Ens vénen a dir, mai de manera oberta, que una dona no té dret a decidir sobre el seu propi cos de cap manera. I menys encara si ets lesbiana o no t'has casat.

Acabem el 2013 amb una última fita, i és que la firma catalana Mango té previst llençar una línia de talles grans a partir del gener: van de la 40 a la 52. La 40, heu llegit?

Ara no només m'he de preocupar per si em quedo embarassada o per si mai no em caso i vull ser mare. Ara Mango em diu que la 40 que faig mereix un tracte especial.



Malgrat tot, moltes forces pel 2014 neuròtics i neuròtiques.

11 comentaris:

  1. Tenim un país de vergonya en el que mana l'església i els valors medievals, la veritat és que no m'entra al cap que haguem permès un govern electe arribar a aquests extrems d'homofòbia, misogínia, i totes les paraules que siguin sinònim de falta de respecte per les persones que se t'acudeixin. Per això hem de construir un nou país, lliure d'aquestes arrels tan conservadores que comencem a semblar integristes religiosos del que nosaltres anomenem, mentre traiem pit, tercer món. L'únic amb que no puc posar-me les mans al cap és amb això de les talles, perquè desconec com van, però si tu dius que considerar especial una 40 és una animalada, no deixa de ser una de tantes que hem de viure en aquest país contínuament.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estaria certament bé començar projectes aïllats d'aquest cau de rates, serps, coloms, cucs i panderoles; estaria bé començar altra història diferent.

      Jo estic ben farta, no m'explico tanta estupidesa i la impunitat que té aquesta gent per decidir sobre tota la meva vida.

      Bon any, XeXu!

      Elimina
    2. I per orientar-te amb el teu dubte de la talla, això és una model amb una talla 40 http://images.fashionmodeldirectory.com/model/000000424468-carla_trujillo-fit.jpg

      A Espanya, les talles més venudes són una 38 i una 40. I la mateixa Marilyn Monroe feia una 42.

      Elimina
  2. Fins que no trenquem aquests vincles eclesiàstics amb gent del pp no sortirem endavant en res. Necessitem un canvi ja, encara no entenc com la gent aguanta sense sortir al carrer i fer algun disbarat gros.
    Mentrestant bon any.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Certament és això Joan, el que més m'emprenya, la impunitat total que tenen per actuar.

      Bon any per tu també!

      Elimina
  3. Respostes
    1. Certament m'agrada el que has enganxat; als perills jo també li afegiria els moments en que la vida d'una dona realment corre perill (en cas que s'hagi d'actuar ràpid) i la seva parella no pugui decidir sinó que ha de buscar 2 opinions mèdiques favorables.

      Elimina
  4. que serà lo següent? directament empresonar les lesbianes pel fet de ser-ho? Ja posats perquè no empresonar també les gordes? Si, les de la talla 40 incloses...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Malauradament coses com aquestes que semblen increïbles, són certes.

      Elimina
  5. :-( Titols que es mereixen? El d' Homo i prou. Erectus no (encara roseguen arrels) i sàpiens...ehem, fan un favor ben prim a la filosofia.

    Bon seny 2014, nena.

    ResponElimina