Comparteix

Tradueïx

28 de gen. 2014

Bruixes que curen la menopausa

Reconec que les dones creuen més en el món esotèric que no pas els homes. Afortunadament, no totes som així. No puc assegurar que el curanderisme no sigui cert perquè la ment és poderosa i com a mínim, sí que és cert que hi ha persones capaces de transmetre tranquil·litat i ajudar a treure tot allò negatiu. Però d'això a transmetre la creença que curen malalties i símptomes hi ha una barrera lògica que no es pot passar per alt.


La història que us vull contar acaba d'ocórrer ara mateix. La meva companya de pis ha tingut una menopausa precoç i un dels símptomes més comuns és el desvetllar-se i no poder dormir. Ha decidit anar al metge per poder regular aquesta situació, com és lògic, ja que per això existeixen metges titulats i professionals.

De sobte ha aparegut l'altre company de pis, un bohemi de 35 anys que es defineix a sí mateix com "el posseïdor de la consciència universal", i estic citant textualment. Aquí una reproducció de la vergonyosa conversa:

- Que no et doni el metge res! Has d'optar per la via natural! -deia aquest mentre jo em preguntava com algú que van fer fora de 13 col·legis i no està format s'atreveix a donar consells mèdics.

- Bé, preferiria que no, però vaig a seguir el consell del metge -ha contestat la meva companya de pis.

- Jo conec una bruixa mexicana que treu tot el dolent que tenim a dins -ha dit aquest mentre jo he hagut d'evitar riure'm.

- Però, tu saps que és per la menopausa, no? -ha preguntat retòricament la meva companya.

- Clar! Sí, sí, sí! És que ja saps que tota malaltia -des de quan la menopausa és una malaltia?- ha de ser curada físicament i espiritualment. I aquesta dona ho cura tot. Jo vaig una vegada cada any i em quedo nou. Només cobra 40€ per sessió.

Aquest bohemi ja no parlava ni de la relació evident entre símptomes i malestar psicològic, sinó de l'esperit, aspecte religiós que és incompatible amb la medecina i també amb la psicologia. Per no dir com de ridícul em sembla que una "bruixa terapeuta" posi una tarifa tan desorbitada. On ha quedat allò de la voluntat, eh?

Torno a dir, no sé on són els límits de la ment. El que sí sé és que algú amb quelcom especial que cobra com si fos un metge privat és un farsant. Però sempre hi ha ignorants que destil·len prepotència que no saben on malbaratar els seus diners.



Fins la pròxima neurosi, estimats i estimades.


21 comentaris:

  1. A mi el que em preocupa és això de la menopausa de la teva companya. Però quina edat té?? Si és de la teva lleva potser sí que estem parlant d'alguna malaltia, eh... A banda d'això, naturalment a fer cas del que digui el metge, les bruixes millor deixar-les per les històries de por.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tranquil, la meva companya té 40 anys. És jove per tenir la menopausa, en aquest cas és precoç, però li passa a bastants dones. Això depèn de l'edat quan vas tenir la primera regla, dels teus antecedents biològics...

      Elimina
  2. No m'agraden gens els remeiers, però he de dir que alguns metges, tot i la seua titulació, tampoc es lliuren de ser uns farsants.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Han d'haver-hi ineptes a tot arreu, està clar. Però com a mínim, si la persona a qui acudeixes té un títol i una experiència demostrable això et dóna una garantia, i el més important, que podràs acudir a altre.

      Davant una estafa... Poca cosa pots fer.

      Elimina
  3. Un clàssic dels magufos: les malalties és deuen a un conflicte intern teu. És a dir: no és un microorganisme, ni una substància tòxica present a l'ambient, ni un accident, ni una malaltia hereditària, no... res, tu... ESTÀS MALALT PER CULPA TEUA!

    I aixina els funciona, sabent que si no et guareixes la culpa és teua per no haver-t'hi esforçat poru.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec també que la suggestió és poderosa, i pot ser-ho tant per a bé, com per a mal; alguns malestars psicològics són provocats perquè les persones s'encaboten en que tot els sortirà malament. Però això és completament distint d'una malaltia greu, per exemple.

      Davant una malaltia seriosa, ni se'm passaria pel cap acudir a certs pseudo-metges i a sobre, posant la cartera sobre la taula...

      Elimina
  4. Fogots en vida que s'han de passar... Oh com deien les bruixes de Macbeth " El que és bonic és lleig i el que és lleig és bonic. Amunt, amunt entre la boira i l'aire immund... Bé era una manera irònica de donar-li ànims a la teva amiga... Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Suposo que la meva companya de pis s'ho pren amb humor, però entén que ha d'haver-hi un control mèdic si els símptomes no la deixen dormir i ha de treballar. Més bé el tercer en discòrdia creu que la menopausa es pot curar.

      Elimina
  5. LI enviaré els meus alumnes, que no distingeixen entre un adjectiu i un rave, i potser me'ls cura... clar que, sent de Mèxic, igual me tornen curats i cantant ranxeres :-D

    ResponElimina
  6. Que es deixi de històries i que vagi a un professional que aquests que ho arreglen tot al final només arreglen la seva cartera

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això és el que ha fet avui mateix sense falta!

      Elimina
  7. No crec en bruixes mexicanes però sí en les persones que busquen la manera de curar-te més enllà de receptar-te medicaments i pastilles per un tubo. Feia temps que els ginecòlegs m'ignoraven per un problema que tenia i, al final, la persona "menys qualificada" però amb experiència (era la llevadora) em va donar la seva modesta opinió i em va funcionar. Espero que la teva companya es millori!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment una llevadora també té la seva experiència, oi? I suposo que et va recomanar quelcom que a ella li havia funcionat; jo conec molts remeis naturals que uso de manera quasi inconscient. Però això és totalment distint a una dona que et passa les mans per sobre i diu que algú et vol fet pols.

      Elimina
  8. Serà un plaer.
    Enhorabona, Pons!

    ResponElimina
  9. Això em recorda el comentari que va fer un il·lustre membre de l'església catòlica sobre l'homosexualitat i les formes de "curar-la", cosa que em fa pensar en la proximitat que hi ha entre la religió i certes creences sense fonamets científics. Per altra banda et puc assegurar, sense por a equivocar-me, que les bruixes existeixen. N'he conegut unes quantes, i no eren mexicanes precisament.

    salut, guapetona

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que hauràs conegut alguna bruixa!
      Jo també :)

      Elimina
  10. Es possible que d'aquests 40€ el noi bohemi s'emporti una part per fer-ne propaganda. O potser es tan innocent que ni tan sols això...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment es creu totes les barbaritats que diu...

      Elimina
  11. Més val creure en les nostres possibilitats, en les de la nostra ment i força, que hi ha molt farsant que s'aprofita de les pors i debilitats alienes, aiiii

    ResponElimina